skip to Main Content

Abstracte foto’s: Architectuur kan je verbazen, of zelfs vervullen van bewondering. Een foto van architectuur kan dezelfde uitwerking hebben. Vooral als die afkomstig is van Alice Boerrigter. Haar kijk op architectuur levert verrassende foto’s op, waarbij haar minimalistische insteek leidend is. Abstracte foto’s zijn dan het fascinerende eindresultaat.

Een gebouw is voor velen gewoon een gebouw, totdat een detail daarvan door Alice is gefotografeerd vanuit een bepaalde hoek. Al dan niet uitvergroot. Ze vindt dat zoeken naar die juiste vorm een geweldig avontuur, het is haar passie. Het resultaat is in zwart/wit of in kleur, een enkele foto of een drieluik, maar alle foto’s hebben dezelfde rustige uitstraling.

Zulke abstracte foto’s zijn perfect als wanddecoratie thuis of op kantoor, en wandvullend in kantoren, of grote ruimtes zoals een lobby of grote entree.

De abstracte foto’s van Alice zijn regelmatig een prettige puzzel om naar te kijken: eerst zie je ‘gewoon’ wat je ziet. Dan vraag je je af wát je precies ziet. Daarna vult zich in je hoofd het complete plaatje, waardoor je volop kunt genieten van de abstracte foto. Via Alice beleef je zelf ook een avontuur, dat zij voor je heeft vastgelegd.

Haar abstracte foto’s kopen voor aan de muur – of wandvullend – kan via haar webshop. Je wordt dan doorgeleid naar werkaandemuur.nl. Deze website verkoopt allerlei bijzondere kunstwerken, en ook de abstracte foto’s van Alice. Het fijne van deze online winkel is dat je je eigen product helemaal zelf kunt samenstellen, van grootte tot aan het materiaal waarop het wordt afgedrukt.

Uiteraard heeft het formaat van de afgedrukte foto een relatie met de prijs daarvan: hoe kleiner, hoe voordeliger. De prijs hangt ook af van het materiaal waarop je de foto afgedrukt wil hebben.
De basisprijs gaat uit van een afdruk op fotopapier.

Voor het afdrukken van de abstracte foto’s is allerlei materiaal beschikbaar. De tijd van alleen fotopapier of canvas ligt al lang achter ons. Dit zijn de mogelijkheden in materialen:

  • Aluminium dibond (geborsteld aluminium)
  • Acrylglas
  • Canvas
  • Canvas voor buiten
  • Xpozer (hoge printkwaliteit op heel dunne kunststof folie)
  • Hout
  • Behang
  • Staal
  • (Akoestisch) doek, om de akoestiek van een ruimte te verbeteren

Verder kun je ook kiezen voor een ronde print van een foto, met een diameter van 40 cm tot 140 cm. Allemaal te regelen via werkaandemuur.nl.

Je kunt zelfs de maat bepalen van de architectuurfoto’s van Alice. Er zijn 4 maten mogelijk: S (45×30 cm), M (75×50 cm), L (120×80 cm) en XL (180×120 cm). En een ronde print.

Behalve passie voor het fotograferen van architectuur heeft Alice ook heel veel met natuur-en landschapsfotografie. Ze heeft – letterlijk – over de wereldzeeën gezworven. De natuur- en landschapsfoto’s die daar het resultaat van zijn, geven een inspirerend beeld van bijvoorbeeld Antarctica. De ijsvlaktes, ijsbergen en de pinguïns… opnieuw minimalistisch gefotografeerd, en daardoor zijn ze erg sprekend. Haar wildlife foto’s zijn afwisselend grappig, ontroerend of ‘gewoon’ heel goed getroffen.

En dan is er ook haar passie voor zogeheten flat lay fotografie. Abstracte foto’s van een simpel onderwerp, dusdanig gefotografeerd dat je – ook hier – goed moet kijken voor je precies ziet wat je eigenlijk zíet. In zwart/wit heeft ze bijvoorbeeld een drieluik van een ontbijtset dat naadloos in elk interieur past. Of in een leuk café of restaurant, natuurlijk.

Back To Top