skip to Main Content

Je zoekt iets moois voor aan de wand. Dat kan van alles zijn, zoals een schilderij, wandkleed, keramiek, of fotografie. Fotografie, en dan met name landschaps- of natuurfotografie, heeft jouw voorkeur. Daarom ben je hier. Je wil een of meer natuurfoto’s kopen en ontdekken wat je voorkeur heeft: liggend, staand, panoramisch, strak, kleur, zwart/wit… En welk onderwerp jou aanspreekt.

Alice Boerrigter is fotografe met een passie voor natuur, architectuur en abstracte fotografie. Ze heeft – letterlijk – de wereldzeeën bevaren en kwam met de mooiste foto’s thuis. Wie de foto’s van haar ijslandschappen op Antarctica ziet, zit meteen in de sfeer van een ontdekkingsreis die kant op. Ook de wildlife die ze daar fotografeerde, ‘pakt’ je meteen.

Dat is eveneens een passie van haar: met minimalistische beelden mooie, grafische, rustige foto’s maken die voor een ander een genot zijn om naar te kijken, te beleven.

De natuurfoto’s van Alice zijn zowel liggend als staand. Een liggende foto van een onderwerp heeft een heel ander karakter dan wanneer die foto staand is genomen. Het object dat liggend nog behoorlijk veel ruimte inneemt, kan op een staande foto deel uitmaken van een groter geheel. Onderdelen van dat grote geheel krijgen dan een heel andere rol, net als het oorspronkelijke object.

Kijken naar de foto’s van Alice geeft je een ontspannen gevoel. Dat is, zeker in onze drukke tijd, een hele verademing. Er staat nooit iets te veel op de natuurfoto’s van Alice, haar natuur- en landschapsfoto’s stralen een rustig evenwichtigheid uit. Iedereen die er naar kijkt, voelt dat evenwicht, dat gevoel van wellness waar we allemaal zo veel behoefte aan hebben. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat kijken naar ‘natuur’ rust brengt.

Haar natuur- en landschapsfoto’s zouden het heel goed doen in een omgeving waar mensen juist op zoek zijn naar die wellness. Sauna’s, ziekenhuizen, wachtkamers, en zelfs vergaderruimtes. Minimalistisch van karakter, leiden die foto’s er toe dat iedereen vanzelfsprekend een tandje terug doet. Als wanddecoratie, of zelfs wandvullend.

Behalve de fascinerende ijslandschappen van Antarctica heeft Alice ook de zee vele malen vastgelegd. De zee is de beste therapeut die er is, wordt wel eens gezegd. De zee is elke dag anders, zo ervaren wandelaars die vaak langs de vloedlijn lopen. Zelfs elke golfslag is anders, vindt de echte liefhebber. ‘Vitamin Sea’ is voor veel mensen onmisbaar in hun bestaan. De zee verveelt nooit. De zee aan de muur, al dan niet in combinatie met ijsbergen, evenmin.

Alice verkoopt haar werk via de website werkaandemuur.nl. Wil je daar haar natuurfoto’s kopen, dan kun je er behalve het formaat van de foto’s ook kiezen op wat voor soort materiaal je jouw foto(‘s) wil hebben afgedrukt. Op geborsteld aluminium (aluminium dibond), acryl, canvas, hout en nog veel meer. Op die manier wordt de foto die jij uitkiest voor je woning helemaal jouw unieke wanddecoratie. Datzelfde geldt natuurlijk ook als de foto ergens anders komt te hangen. Je kantoor, je praktijk, of welke plek dan ook.

Je kunt zelfs de maat bepalen van de natuurfoto’s van Alice. Er zijn 4 maten mogelijk: S (45×30 cm), M (75×50 cm), L (120×80 cm) en XL (180×120 cm).

Uiteraard heeft het formaat van de afgedrukte foto een relatie met de prijs daarvan: hoe kleiner, hoe voordeliger. De prijs hangt ook af van het materiaal waarop je de foto afgedrukt wil hebben.

De basisprijs gaat uit van een afdruk op fotopapier. Elk ander materiaal waarvoor je kiest, heeft invloed op de prijs. We zetten ze hier nog even voor je op een rijtje:

  • Aluminium dibond (geborsteld aluminium)
  • Acrylglas
  • Canvas
  • Canvas voor buiten
  • Xpozer (hoge printkwaliteit op heel dunne kunststof folie)
  • Hout
  • Behang
  • Staal
  • (Akoestisch) doek, om de akoestiek van een ruimte te verbeteren

Verder kun je ook kiezen voor een ronde print van een natuurfoto, met een diameter van 40 cm tot 140 cm. Allemaal te regelen via haar webshop, waardoor je automatisch op werkaandemuur.nl terecht komt.

Behalve de natuur- en landschapsfoto’s, heeft Alice ook prachtige abstracte architectuurfoto’s Abstracte foto’s van architectuur aan je muur gemaakt. Doordat ze vaak alleen een onderdeel van een gebouw of een interieur fotografeert, al dan niet uitvergroot, is de abstractie in de foto heel verrassend. Hoe vaker je kijkt, des te meer je ziet.

En dan is er ook nog haar passie voor zogeheten flat lay fotografie. Abstracte foto’s van een simpel onderwerp, dusdanig gefotografeerd dat je – opnieuw – goed moet kijken voor je precies ziet wat je eigenlijk zíet. In zwart/wit heeft ze een drieluik dat naadloos in elk interieur past.

Back To Top